Vse za kolesarstvo na enem mestu

163
Kolesarska trgovina Extreme Vital

Kolesarjenje je del našega življenja in skoraj ni junaka, ki doma ne bi imel kolesa. Poznamo več različnih vrst koles, izbira pa je vedno odvisna od tega, za kakšen namen ga bomo potrebovali. Kolo je lahko naše prevozno sredstvo ali pa nam služi za rekreacijo in zabavo.

Gre namreč za zelo zdrav način transporta, ki je predvsem v mestnih središčih izvrstna alternativa preostalim oblikam prevoza. Po kolo se odpravimo v trgovino s kolesi, če pa želimo imeti na razpolago zares pestro izbiro različnih koles, dodatne in zaščitne kolesarske opreme, potem obiščemo specializirano kolesarsko trgovino Extreme Vital.

Vse vrste koles

Odločili ste se za nakup kolesa, a morda še niste povsem prepričani, katero vrsto bi izbrali. Vprašati se morate, ali boste večinoma kolesarili od doma do službe, kakšna pot vas do tja vodi, ali pa vas bolj zanima cestno, morda gorsko kolesarstvo.

Moško električno kolo Specialized Turbo Vado 4.0 (2023)
Moško električno kolo Specialized Turbo Vado 4.0 – Extreme Vital

Z vsemi svojimi dvomi glede izbire kolesa lahko pridete kar v kolesarsko trgovino in o tem povprašate prodajalca na prodajnem mestu, ki vam bo znal podeliti najboljše nasvete s tega področja. Povsem mogoče je, da vam bo v oko padlo električno kolo.

Za otroke in odrasle

Vsi se spomnimo svojega prvega kolesa in veselja ob tem, ko so nam ga starši pripeljali domov. Načeloma je bilo učenje vožnje s kolesom za vse nekako podobna zgodba, kar pa se v zadnjih letih precej spreminja. Sedaj so za naše najmlajše na voljo poganjalci, ki nadvse uspešno zapolnijo vrzel med tricikli in pravimi kolesi, saj se otrok kar sam in skozi igro nauči ohranjati ustrezno ravnotežje na kolesu.

Otroški poganjalec Cruzee 12
Otroški poganjalec Cruzee 12 (v različnih barvah) – Extreme Vital

Na voljo so otroška kolesa različnih velikosti tako za dekleta kot fante. Odrasli pa lahko izbirate med širokim naborom vseh vrst koles, kjer izstopajo znamke Scott, Giant, Specialized, Cannondale in druge. Vam ni toliko do cestnega ali gorskega kolesa, bi raje imeli udobno mestno kolo? Morda treking, gravel, enduro ali BMX kolo? Pri Extreme Vital boste našli vse, kar vam sploh lahko pade na pamet.

Kolesarska oblačila

Če se boste kolesarjenja lotili nekoliko bolj resno, vam bodo prav prišla tudi kolesarska oblačila. Ko se boste odpravili na izlet, si boste želeli določene stopnje udobja. To vam lahko zagotovi aktivno spodnje perilo, ki odvaja vlago od telesa in se hitro suši. Na voljo so tudi nogavice, ki vas med poganjanjem ne bodo tiščale in se vam noge v njih ne bodo potile.

Ženska kolesarska oblačila Castelli
Ženska kolesarska oblačila Castelli (aktivna majica, kratka majica, vetrovka) – Extreme Vital

Ne pozabite na kolesarske hlače in majice. Pripravljeni na vse vremenske razmere boste imeli s seboj vedno vetrovko, da bo oprijem na krmilu ustrezen, pa bodo poskrbele kolesarske rokavice. Slednje lahko uvrstimo tudi med zaščitno opremo, saj vaše roke dobro zaščitijo pred poškodbami ob morebitnem padcu.

Kolesarska obutev

O tem, koliko vložene energije boste dejansko pretvorili v kolesarske kilometre, odločajo tudi kolesarski čevlji. Ti morajo namreč trdno zasesti svoj položaj na gonilkah in z oprijemom poskrbeti, da je kolesarjenje ekonomično in prijetno. V trgovini Extreme Vital boste našli kolesarske čevlje vseh vrst.

Moški kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa
Moški kolesarski čevlji Scott Road Comp Boa – Extreme Vital

Od otroških do tistih za cestno, gorsko ali katerokoli drugo kolo. Pred nakupom kolesarskih čevljev se s prodajalcem posvetujte še glede vrste kolesa in gonilk. Na voljo so raznovrstni kolesarski čevlji različnih kvalitetnih proizvajalcev, kot so Scott, NorthWave, Shimano, Specialized in Five Ten.

Pripravljeni na vse

Da bi kolo ustrezalo vašim željam, ga boste morda še dodatno opremili. Luči, števec, blatniki, bidon za vodo, stransko ogledalo, ključavnica in druga kolesarska oprema vam bo zagotovo prišla prav. V prvi vrsti se prepričajte, da vaše kolo namestitev takšne opreme dopušča.

Kolesarska torba Topeak MTX TrunkBag DXP
Kolesarska torba Topeak MTX TrunkBag DXP – Extreme Vital

Nekatera kolesa so na videz popolno opremljena, a še vedno najdemo nekaj dodatne opreme, ki se izkaže za zelo koristno. Različne torbe in košare ali denimo ostroški sedež, da boste lahko svojega malčka vozili v vrtec in domov, morda pa se boste skupaj z njim odpravili na zabaven izlet.

Zaščitna oprema

Vožnja s kolesom je zabavna, a naj bo hkrati varna. Poskrbite za ustrezno varnostno opremo, ki naj v prvi vrsti vsebuje vsaj kolesarsko čelado. Izberite kakovostno, z ustreznimi certifikati in prave velikosti za vašo glavo.

Kolesarska čelada MET Trenta MIPS (2023)
Kolesarska čelada MET Trenta MIPS – Extreme Vital

Zaščitna oprema se lahko precej razlikuje glede na stil vožnje, ki ga gojite. Tako bodo gorski kolesarji potrebovali nekaj dodatne zaščite za roke, noge in trup, ki je cestni morda ne bodo uporabljali. Pomislite tudi na otroka in mu poleg čelade kupite še rokavice za boljši oprijem krmila in zaščito dlani ob morebitnem padcu s kolesa.

Vse za na pot

Da na daljših kolesarskih turah ne boste pogrešali ničesar, si omislite še kolesarski nahrbtnik. Vanj boste lahko pospravili vse, kar na svoji poti potrebujete, poskrbeli za malico in dodatna topla oblačila v primeru spremembe vremena.

Kolesarski nahrbtnik Evoc FR Trail 20L
Kolesarski nahrbtnik Evoc FR Trail 20L – Extreme Vital

Takšen nahrbtnik je udoben za daljše vožnje, izbrani materiali pa poskrbijo, da se zaradi njih ne boste potili bolj, kot se sicer že zaradi same vožnje s kolesom. Na voljo so tudi posebni kolesarski nahrbtniki z vdelanim mehom za vodo, kar pomeni, da boste imeli tekočino na voljo ves čas, celo med vožnjo.

Za resne kolesarje, ki trenirajo ne glede na letni čas, se najdejo različni kolesarski trenažerji. Da vas kasneje na poti ne bo skrbelo, pa seti orodij, rezervne zračnice in vse ostalo, kar bi lahko kolesar potreboval.

Vse na enem mestu – v specializirani trgovini s kolesarsko opremo Extreme Vital!

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.