4 razlogi, zakaj izbrati električno kolo

1016
Zakaj izbrati električno kolo

Električna kolesa se vse pogosteje uporabljajo kot prevozna sredstva na delo in po drugih opravkih. To je zlasti dobrodošlo za vse tiste, ki imajo svoja delovna mesta v krogu 10 kilometrov od doma. V takšnem primeru se jim vožnja z e-kolesom bolj splača kot z avtom. Sicer pa je ta vrsta kolesa ustvarjena zlasti za to, da bi kolesarjem omogočila lažje premagovanje vzponov in da bi se tako brez večjega napora pripeljali na želeni cilj.

Na trgu so vam na voljo gorska polnovzmetena, prednjevzmetena, cestna, treking električna kolesa za moške in ženske ter otroška električna kolesa priznanih proizvajalcev, na primer Cannondale, Giant, Norco, Scott, Specialized. Vsa so vam na voljo v specializiranih kolesarskih trgovinah Extreme Vital v Škofji Loki, Ljubljani, Radovljici in v Mariboru. Njihova ponudba se nahaja tudi v spletni trgovini.

Predstavljamo vam štiri ključne razloge, zakaj je nakup e-kolesa dobra odločitev.

1. Večja razdalja v krajšem času

V tem hipu na področju prodaje koles izstopajo gorska električna kolesa. Zanja se odločajo predvsem osebe, starejše od 40 let. Ljudje se namreč zavedajo, da se bodo lahko brez težav odpravili tudi na daljše kolesarjenje oz. da bodo v enem dnevu lahko prekolesarili precej več, kot bi sicer.

Električno kolo Specialized Turbo Vado 3.0
Cestno električno kolo Specialized Turbo Vado 3.0 – Extreme Vital

Ena od večjih prednosti e-kolesa je hitrejše kolesarjenje. Veliko predstavnic ženskega spola z uporabo električnega kolesa lažje sledi svojemu partnerju. Na ta način lahko skupaj premagujeta različno zahtevne vzpone, ne glede na telesno pripravljenost.

2. Velik doseg in hitro polnjenje baterij

Doseg je eden od glavnih lastnosti e-kolesa. Z njim lahko prekolesarite več kot 130 kilometrov naenkrat. Četudi ste na daljši vožnji, se vmes lahko ustavite, si privoščite kakšen prigrizek in kavo, medtem pa se kolo hitro vsaj nekoliko napolni.

Električno kolo Giant Explore E+ 2 GTS
Potovalno električno kolo Giant Explore E+ 2 GTS – Extreme Vital

Pri nakupu bodite torej pozorni tudi na doseg. E-kolesa različnih proizvajalcev imajo različne dosege. Giant električna kolesa vam denimo omogočajo izjemno visoke dosege, baterija pa se vam v roku 60 minut napolni do 40 %.

3. Zložljivo e-kolo lahko sestavite v nekaj sekundah

Na voljo so vam tudi zložljiva e-kolesa, ki jih zlahka pospravite v prtljažnik avta, saj zavzamejo le malo prostora. Četudi je avto vaše glavno prevozno sredstvo, električno kolo lahko npr. uporabite v primeru, ko ste na delovnem mestu in imate nekaj kilometrov stran sestanek ali kakšen drug službeni opravek.

Zložljivo električno kolo
Razmislite o tem, ali bi vam bolj ustrezalo zložljivo električno kolo.

Sredi delovnega dne je namreč težje najti parkirno mesto. Iz prtljažnika vzamete e-kolo, ga v nekaj sekundah sestavite in z njim odhitite na sestanek, kavo ali malico. Takšna vrsta e-kolesa je odlična rešitev tudi na morju. Z njim se lahko brez težav odpeljete do trgovine, plaže ali restavracije.

4. Električno kolo je primerno za vsakogar

Ena od prednosti e-kolesa je, da je uporabno za vsakogar. Na trgu je namreč dovolj pestre izbire, tudi cenovni razpon je takšen, da si boste lahko kupili kolo po svojih zmožnostih. Če se že odločate za nakup električnega kolesa, vam vseeno priporočamo, da vanj vložite nekoliko več denarja.

Gorsko električno kolo Scott Strike eRide 930
Gorsko električno kolo Scott Strike eRide 930 – Extreme Vital

Morda boste e-kolesa kupili za prav vse družinske člane in se skupaj ob koncu tedna odpravljali na prijetne izlete. Čeprav vaši otroci še nimajo prave kondicije, da bi vam zlahka sledili, pa je z uporabo e-kolesa to še kako mogoče.

Nakup električnega kolesa je torej dobra investicija. Z njim boste v kratkem času prevozili daljše in tudi zahtevnejše proge. Med potjo vam bodo brez težav sledile osebe s slabšo kondicijo. Ko se vam bo baterija izpraznila, si boste privoščili odmor za kosilo, nato se boste polni energije odpeljali naprej.

E-kolo je zlasti dobrodošlo za starejše ljudi, ki se že soočajo s težavami, ki so lahko dober izgovor za to, da se ne usedejo na kolo. Razlogov, da ne bi mogli sesti na električno kolo, pa bo zagotovo precej manj.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.