Športna prehrana High5: popoln vir energije

72
Športna prehrana High5

Tri ključna hranila, ki telo oskrbujejo z energijo, so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe. Dnevne potrebe po energiji povečujejo treningi in tekmovanja, še posebej vzdržljivostni športi, kot so tek, kolesarjenje, plavanje, veslanje in drugi. Da bi športniki lahko zadostili zahtevam vadbe, morajo poskrbeti za zadostno dovajanje energije.

Ogljikovi hidrati veljajo za najučinkovitejši vir goriva, saj telo v primerjavi z beljakovinami in maščobami potrebuje manj kisika za izgorevanje ogljikovih hidratov. Shranjeni so v mišičnih celicah in jetrih – v obliki glikogena, ki ga med fizično aktivnostjo uporabljajo športniki. Zalogo glikogena je treba nenehno dopolnjevati, kar dosežemo z uživanjem hrane in pitjem pijač z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov.

High5 – prehrana za vzdržljivostne športnike

High5 je svetovno priznana blagovna znamka, ki na trg postavlja prehrano za vzdržljivostne športnike. Ustanovljena je bila v letu 1994, in sicer z namenom, da bi razvili izdelke, ki bi lahko povsem zadovoljili prehranske zahteve med treningi in tekmami.

Ustanovitelja – vrhunska triatlonca – sta tako razvila kakovostne izdelke, ki se poleg učinkovitosti ponašajo še z odličnimi okusi. Ključno je tudi to, da želodca ne obremenjujejo med aktivnostjo. V specializirani športni trgovini Extreme Vital lahko izbirate med energijskimi geli, ploščicami in napitki, ki so na voljo v različnih okusih.

High5 energijski geli

Energijski geli High5 so zlasti priljubljeni pri športnikih, ki se ukvarjajo z visoko intenzivno vrsto aktivnosti. Niso presladki in ne pregosti, vsebujejo enostavne in kompleksne ogljikove hidrate. K zmanjšanju izčrpanosti in utrujenosti ter k sproščanju energije pri presnovi pomembno prispeva vitamin B6.

Energijski geli High5 Energy Gel (32ml)
Energijski geli High5 Energy Gel (32ml) – Extreme Vital

Gre za gele s sadnim sokom in osvežujočim okusom. Ne vsebujejo umetnih sladil, so brez glutena in imajo dolg rok trajanja. Na voljo sta Energy Gel in Energy Aqua. Energy Aqua gel je redkejši in ga ni treba poplakniti z vodo. Energy Gel je nekoliko gostejši in pakiran v majhnih embalažah, kar uporabniku olajša prenašanje večjih količin.

Posamezen High5 energijski gel vsebuje 23 gramov ogljikovih hidratov. Ti učinkovito prispevajo k obnavljanju normalnega delovanja mišic po dolgotrajni intenzivni telesni vadbi, ki povzroča izčrpanje zalog glikogena v mišicah in mišično utrujenost.

High5 energijske ploščice

High5 energijske ploščice so naravne energijske ploščice, ki so za uporabo dobrodošle predvsem pred in med športno aktivnostjo. Odlično se podajo tudi k zajtrku. Izdelane so iz ovsenih kosmičev, suhega sadja, riža in sadnega soka. Po njih radi sežejo tudi vegetarijanci in vegani. Vsebujejo enostavne in kompleksne ogljikove hidrate, kar omogoča konstantno, dlje časa trajajočo energijo.

Energijske ploščice High5 Energy Bar (55g)
Energijske ploščice High5 Energy Bar (55g) – Extreme Vital

Za žvečenje so lahke, niso preveč sladke in niso lepljive. Ker energijske ploščice High5 nimajo preliva, se na toplem ne topijo. Vključujejo zgolj naravne arome, so torej brez umetnih barvil, konzervansov in sladil.

High5 energijski napitki

Energijski napitki High5 predstavljajo mešanico ogljikovih hidratov in elektrolitov. To prispeva k ohranjanju vzdržljivosti pri daljših naporih telesa, prav tako k povečevanju absorpcije vode v času telesne vadbe. Slednje pomeni bistveno boljšo hidracijo.

Energijski napitki High5 Energy Source (2,2 kg)
Energijski napitki High5 Energy Source (2,2 kg) – Extreme Vital

Napitek High5 je za uporabo primeren pred in med treningom ali tekmo. Ima izjemno osvežujoč naraven okus, izbirate pa lahko med okusom citrusov, gozdnih sadežev in pomaranče. Izdelek ne vključuje sladil, umetnih barvil ter konzervansov.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.