Športna prehrana Enervit: za vsakogar nekaj

122
Športna prehrana Enervit

Športna prehrana je v prvi vrsti vsa hrana, ki se znajde na krožnikih večine od nas. V mislih imamo predvsem hrano, ki je zdrava in polna hranilnih snovi. Ker pa se športniki bistveno bolj intenzivno ukvarjajo z vadbo in so njihovi napori lahko precejšnji, je priporočljivo, da posežejo po ustreznih dodatkih. Ti se denimo skrivajo v najrazličnejših proteinskih napitkih, ploščicah in izotoničnih napitkih, ki jih zaužijejo pred ali med vadbo.

Pri izbiri športne prehrane je ključno, da posežete po kakovostnih izdelkih. Še preden to storite, je treba najti primernega ponudnika oziroma proizvajalca. V nadaljevanju predstavljamo izdelke blagovne znamke Enervit, ki jih po dostopnih cenah lahko naročite tudi preko spleta, na primer v specializirani športni trgovini Extreme Vital.

1. Energijske ploščice

Energijske ploščice so odličen nadomestek hitre nezdrave hrane. Pri izbiri je treba biti pozoren zlasti na sestavine. Dober vir energije so tedaj, kadar ne vključujejo maščob, delež ogljikovih hidratov pa je okoli 60 %, od tega vsaj polovica sladkorjev. Za uživanje so primerne pred, med ali po vadbi.

Energijska ploščica Enervit: The Protein Deal (55 g)
Energijska ploščica Enervit: The Protein Deal (55 g) – Extreme Vital

Enervit energijsko ploščico lahko zaužijete kadar koli, saj v hipu omogoči dolgotrajno energijsko zalogo. Predstavlja izvrstno izbiro za vse, ki ste športno aktivni. Zaradi nizke količine maščob je lahko prebavljiva, ogljikovi hidrati pa telesu zagotovijo potrebno gorivo in se hitro asimilirajo.

2. Energijski geli

Energijski geli so koncentrirani viri energije, s katerimi med vadbo lažje nadomestite izgubljene zaloge energije. Ker so učinkovito koncentrirani, jih je potrebno razredčiti z vodo. Telo namreč za prebavo ogljikovih hidratov potrebuje vodo.

Energijski geli Enervit: Sport Gel (25 ml)
Energijski geli Enervit: Sport Gel (25 ml) – Extreme Vital

Energijski geli Enervit zagotavljajo podporo telesu med dolgotrajno in intenzivno športno vadbo. Vsebujejo mešanico vitaminov ter različne dodatke za ohranjanje energije. Izdelek se uživa v kombinaciji z uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdravim načinom življenja.

3. Izotonični geli

Izotonični geli so še zmešani do ustreznega ravnovesja vode in elektrolitov, zato jih ni potrebno mešati z vodo. Napolnijo vas z energijo in pomagajo pri optimalni hidraciji. Njihova lastnost je, da vključujejo manj ogljikovih hidratov, posledično jih boste uživali pogosteje kot čiste energijske gele.

Izotonični energijski geli Enervit: Isotonic Gel (60 ml)
Izotonični energijski geli Enervit: Isotonic Gel (60 ml) – Extreme Vital

Osnova energijskega izdelka Enervit Isotonic Gel je maltodekstrin, kompleksen ogljikov hidrat, ki se v prebavnem traktu hitro prebavi. Pomembna sestavina so tudi vitamini. Je dobra izbira za vse faze dolgotrajnega napora pri športni aktivnosti, še posebej v prvih dveh urah.

4. Hidracijski napitki

Hidracijski napitki se uvrščajo v kategorijo športnih napitkov z ogljikovimi hidrati in elektroliti. Omogočajo učinkovito oskrbo z energijo ter optimalno hidracijo med vadbo in tekmovanji. Napitek je treba pripraviti skupaj z vodo. Vsako uro vadbe se lahko zaužije največ en napitek.

Hidracijski napitki Enervit: Sport Isotonic (420 g)
Hidracijski napitki Enervit: Sport Isotonic (420 g) – Extreme Vital

Hidracijski napitek Enervit omogoča ogljikove hidrate za energijo, za nadomestitev vitaminov ter mineralnih snovi. V telesu poskrbi za obnovitev mineralnega ravnovesje in pospeševanje hidracije. Uporabiti ga je treba pred izgubo tekočine, da ste lahko v času vadbe maksimalno hidrirani, obenem pa si hitro povrnete izgubljeno tekočino.

5. BCAA kapsule

Mišice BCAA kapsule uporabijo kot neposreden vir energije. Prav tako BCAA športni dodatek skrbi za preprečevanje utrujenosti centralnega živčnega sistema in povečevanje porabe maščob za energijo. S tem kapsule telesu zagotovijo več energije, ki obenem kuri več maščob.

Kapsule Enervit Gymline Muscle BCAA
BCAA kapsule Enervit: Gymline Muscle BCAA – Extreme Vital

BCAA kapsule Enervit so prehransko dopolnilo za športnike, ki se ukvarjajo s fitnesom ali vzdržljivostnimi vadbami. Uporaba izdelka pred vadbo omogoča učinkovito zaščito mišic pred poškodbami, jemanje po aktivnosti pa poskrbi za pospeševanje regeneracije. Hkrati omogoča povečanje kakovosti in količine mišičnega tkiva.

6. L-glutamin

Zaradi izvrstnih učinkov na imunski sistem in regeneracijo mišic glutamin uživajo profesionalni športniki, ki si želijo ostati zdravi – zlasti v času težjih fizičnih naporov. V času napornejše vadbe imajo na primer povečano tveganje za okužbe zgornjih dihal, zato je ključno, da na učinkovit način krepijo svoj imunski sistem. To pa najlaže dosegajo prav s pomočjo glutamina.

Glutamin Enervit: Gymline Glutammina (400 g)
L-glutamin Enervit: Gymline Glutammina (400 g) – Extreme Vital

L-glutamin Enervit se jemlje v primeru diete ali ko ga mišice potrebujejo več, torej ob dolgotrajni oziroma povečani aktivnosti. L-glutamin zagotavlja izboljšanje in pospeševanje regeneracije po telesni aktivnosti, obenem spodbuja delovanje imunskega sistema in prebavnega trakta ter pomaga pri regeneraciji in izgradnji mišic.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.