Športna prehrana: Science in Sport

128
Športna prehrana Science in Sport

Ko je govora o športni prehrani, si marsikdo predstavlja, da gre za prehrano, polno prehranskih dopolnil, ki jih športniki potrebujejo, da sploh lahko trenirajo. Kljub temu pa so temelj športne prehrane še vedno povsem običajna živila. Ta morajo biti individualno prilagojena prehranskim in presnovnim potrebam posameznika, da mu zagotavljajo zdravje in zmogljivost.

Seveda so k športni prehrani izjemno dobrodošli prehranski dodatki oziroma dopolnila, ki skrbijo za povečanje športne sposobnosti. Takšni izdelki pa morajo biti kakovostni. V nadaljevanju predstavljamo nekaj izdelkov športne prehrane preverjenega in priznanega proizvajalca – Science in Sport (SiS).

Energijske ploščice Go Energy Bar

Go Energy Bar je oznaka za energijsko tablico z izjemno visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je odlično gorivo za treninge in tekmovanja. Tablica vključuje 25 gramov ogljikovih hidratov, narejena pa je iz naravnih sadnih sestavin.

Science in Sport energijska ploščica Go Energy Bar
Science in Sport energijska ploščica Go Energy Bar – Extreme Vital

Takšna športna prehrana je dobrodošla kot del režima nalaganja ogljikovih hidratov v telo. Med srednje intenzivnim gibanjem je najbolje zaužiti polovico ploščice na vsako uro gibanja.

Preberite tudi: Energijske ploščice – pomemben del športne prehrane

Energijske ploščice Go Bake

Energijska ploščica Go Bake je slastno in polnjeno pecivo – odličen energijski prigrizek med obroki. Vsebuje 30 gramov ogljikovih hidratov in 10 gramov fruktoze.

Science in Sport energijska ploščica Go Bake
Science in Sport energijska ploščica Go Bake – Extreme Vital

Takšna športna prehrana je izvrsten vir energije pred ali med dolgotrajno telesno aktivnostjo. Primerna je tudi za vegetarijance. Priporočena uporaba pa je en izdelek na vsako uro vadbe.

Energijski geli Go Isotonic Gel

SiS Go Isotonic Gel je vrsta izotoničnega gela, ki je lažje prebavljiv ter hitro zagotovi ogljikove hidrate za vadbo. Takšen gel je namenjen za zaužitje brez dodatnih napitkov, ki bi lahko upočasnili hitro asimilacijo OH.

Science in Sport energijski gel Go Isotonic Gel
Science in Sport energijski gel Go Isotonic Gel – Extreme Vital

Pri Go Isotonic gelih je na voljo izjemno široka paleta najrazličnejših okusov. Če imate torej navadno težave pri izbiri okusov, boste v tovrstni ponudbi zagotovo našli gel okusa, ki vam bo pisan na kožo.

Preberite tudi: Energijski geli – gorivo za težke trenutke

Energijski geli Go Caffeine Gel

Energijski gel Go Caffeine Gel vsebuje 75 mg kofeina. Po zaužitju se izboljša tako fizična kot psihična zmogljivost. Vsebuje 21,5 grama ogljikovih hidratov. Telesu tako izjemno hitro zagotovi energijo.

Science in Sport energijski gel Go Caffeine Gel
Science in Sport energijski gel Go Caffeine Gel – Extreme Vital

Takšen izdelek je pametno hraniti na hladnem mestu. Za uporabo je primeren tudi za vegane. Tudi energijski geli Go Caffeine so na voljo v različnih okusih.

Šumeče tablete Go Hydro

Za uporabo so šumeče tablete lahko izjemno praktične. Tableto preprosto spustite v pol litra vode. Zgolj v nekaj sekundah je pripravljen odličen hidracijski napitek.

Science in Sport šumeče tablete Go Hydro
Science in Sport šumeče tablete Go Hydro – Extreme Vital

S pomočjo SiS Gu Hydro telesu omogočite hidracijo brez kalorij. Hidracijo spodbuja visoka vsebnost natrija. V embalaži se nahaja 20 šumečih tablet. Na voljo so v najrazličnejših okusih.

Hidracijski in regeneracijski napitki

Science in Sport vam ponuja tudi izjemno kakovostne hidracijske in regeneracijske napitke. Še posebej priljubljena sta izdelka Go Electrolyte in Rego Rapid Recovery.

Science in Sport hidracijski napitek Go Electrolyte in regeneracijski napitek Rego Rapid Recovery
Science in Sport hidracijski napitek Go Electrolyte in regeneracijski napitek Rego Rapid Recovery – Extreme Vital

SiS Go Electrolyte je vrsta športnega napitka z ogljikovimi hidrati ter elektroliti. Ti zagotavljajo oskrbo z energijo ter poskrbijo za optimalno hidracijo med treningom ter tekmovanjem. Rego Rapid Recovery pa vsebuje mešanico lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, beljakovin, elektrolitov in vitaminov ter mineralov. To omogoča popolno regeneracijo takoj po naporu.

Preberite tudi: Vse, kar morate vedeti o hidracijskih napitkih

Ne glede na to, ali se s športno aktivnostjo ukvarjate profesionalno ali zgolj rekreativno, velja preveriti ponudbo proizvajalca športne prehrane Science in Sport. Prepričani smo, da boste našli izdelke, ki vam bodo pri aktivnostih prišli še kako prav.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.