5 nasvetov za deskarje začetnike

1381
Deskar začetnik

Ob prvih korakih na snowboardu bodo zagotovo trpeli vaša trtica, zapestje in tudi ponos. Verjetno boste že prvi dan večkrat pomislili, da bi obupali in se predali, a smo prepričani, da se vam bo vztrajnost sčasoma zagotovo poplačala.

Zato vam na tem mestu ponujamo 5 nasvetov, s katerimi boste uspešno prebrodili prve metre na snegu, preprečili deskarske poškodbe in morda celo postali odvisnik od deskanja na snegu. V pozitivnem pomenu besede, seveda.

1. Ugotovite, katera noga je vodilna

Ugotovitev, katera smer deskanja vam najbolj ustreza, je eden od temeljev uspeha pri deskanju na snegu. Zato najprej pomislite, s katero nogo bi najlažje brcali nogometno žogo. Če tega ne morete ugotoviti, prosite prijatelja, naj vas potisne od zadaj in videli boste, s katero nogo se boste ujeli. Ta noga je vaša vodilna in je na deski spredaj.

2. Poskrbite za ravnotežje

Morda tega do sedaj niste vedeli, ampak ravnotežje je ključna sposobnost deskanja na snegu in osnova za dobro stabilnost na deski. Za začetek naredite nekaj poskokov in počepov na mestu, nagibov levo, desno, naprej in nazaj, in pri tem skušajte ohranjati ravnotežni položaj.

3. Ne trošite energije

Ko se prvič učite deskanja na snegu, se vam bo morda zdelo, da si je lažje zapeti vezi v sedečem položaju. Vendar ima ta tehnika svoje slabosti, saj vam vzame veliko časa in energije, vaša zadnjica pa je vedno mokra. Namesto tega vam priporočamo, da si vezi raje zapnete stoje, za kar morate seveda izbrati položen teren.

4. Pridobite občutek za vožnjo na deski

Počasno drsenje po snegu, z desko obrnjeno pravokotno na progo, je bistvena veščina, ki bi se jo moral naučiti vsak deskar. Kot začetniku vam bo to v veliko pomoč pri učenju deskanja, kontroliranju hitrosti in pridobivanju nadzora nad desko. Tudi ko boste napredovali, boste še vedno uporabljali to spretnost deskanja za raziskovanje novih terenov, iskanje pršiča in spopadanje z zahtevnejšimi tereni.

5. Prvi zavoji

Vaši zavoji na snowboard deski se morajo odvijati v enem gladkem gibu. Začnite z drsenjem na strani pete, s čimer je telo obrnjeno navzdol. Ko ste pripravljeni na začetek bočnega zavoja, pritisnite na sprednjo nogo. Ko se začnete z desko pomikati po hribu navzdol, obrnite še glavo, ramena in boke. Nadaljujte z obračanjem vse do položaja, ko je vaša sprednja roka usmerjena na drugo stran pobočja in ste obrnjeni s telesom proti pobočju.

Snowboard deska Burton Name Dropper
Snowboard deska Burton Name Dropper (Extremevital.com)

Glede na to, da je deskanje na snegu vse bolj priljubljeno, smo prepričani, da vam bodo zgornji nasveti prišli še kako prav ob prvih snowboard korakih. Z njimi bo učenje deskanja bolj enostavno in zabavno, seveda pa ob tem ne pozabite na veliko mero vztrajnosti. Priskrbite si tudi ustrezno snowboard opremo, predvsem ne pozabite na čelado.

Vir: https://snowboardaddiction.com/blogs/latest-news/5-tips-for-beginner-snowboarders

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.