Snowboard oprema za začetnike in profesionalce

1426
Snowboard oprema

Deskanje je za nekatere način življenja, za druge aktivno preživljanje prostega časa in za tretje užitek na snegu. Ne glede na to, v katero skupino navdušencev se uvrščate, in ne glede na to, ali ste začetnik ali profesionalec, si je potrebno za popolno zadovoljstvo na snegu priskrbeti ustrezno snowboard opremo.

Kakovostna snowboard oprema, kot so deske, čevlji oz. buci, oblačila, očala, zaščitna oprema in še mnogo drugega, vam je na voljo v ponudbi specializirane športne trgovine Extreme Vital, kjer boste zagotovo našli nekaj po svojem okusu in željah.

Celotno ponudbo snowboard opreme si lahko ogledate tudi v njihovi spletni trgovini:

1. Snowboard deske za lahkotno vožnjo po različnih terenih

Snowboard deska je ključni element deskanja na snegu. Če ne ustreza vašim karakteristikam, imate lahko pri vožnji velike težave. Večina desk se izbira glede na težo in višino, kakšen slog deskanja prakticirate in po kakšnem terenu boste večinoma deskali. Šele ko si boste odgovorili na zgornja vprašanja, je pravi trenutek za nakup snowboard deske.

Snowboard deska Burton Ripcord
Freeride snowboard deska Burton Ripcord – Extreme Vital

Medtem ko pri teži in višini ni nobenega dvoma o izbiri deske, pa se le ta hitro pojavi pri izbiri snowboard deske glede na njeno namembnost. Toda brez skrbi, saj so v spletni ponudbi Extreme Vital na voljo kakovostne snowboard deske, ki zagotavljajo vrhunsko igrivost in lahkotno vožnjo po različnih terenih.

Freeride/freestyle snowboard deske so najbolj vsestranske in primerne za širok krog uporabnikov, pri čemer lahko glede na svoje deskarsko znanje izbirate tudi med različnimi oblikami desk. Za vse tiste, ki radi zganjate vragolije v snowboard parkih, so na voljo freestyle/park snowboard deske, za uporabo izven urejenih površin pa priporočamo splitboard deske. Splošno pravilo velja, da so mehkejše snowboard deske primernejše za začetnike, trše pa za izkušene deskarje.

Splitboard deska Furberg Freeride Split
Splitboard deska Furberg Freeride Split – Extreme Vital

Posebna kategorija, ki je zanimiva za pripadnice nežnejšega spola, so ženske snowboard deske, ki so prilagojene anatomiji ženskega telesa in so zato krajše, ožje in mehkejše. Ne moremo pa niti mimo tega, da so tudi vizualno prilagojene posebnim zahtevam ženskega očesa.

2. Snowboard čevlji za popolno udobje deskanja na snegu

Za snowboard čevlje je ključnega pomena, da so udobni in predvsem dovolj veliki, saj morate upoštevati, da boste v njih deskali cel dan. Neprijetne utesnjenosti ali morebitnih otiščancev, ki bi bili posledica premajhne obutve, si zato nikakor ne smete privoščiti.

Snowboard čevlji Northwave Edge SL
Moški snowboard čevlji Northwave Edge SL – Extreme Vital

V ponudbi izbrane spletne trgovine so snowboard čevlji razvrščeni v kategorijo ženskih, moških in otroških snowboard čevljev. Na voljo so vam snowboard čevlji različnih blagovnih znamk, pri čemer lahko izbirate različne modele, ki se med seboj razlikujejo glede na njihovo trdoto.

Mehkejši so bolj podobni škornjem in so primerni za začetnike in vse tiste, ki med deskanjem radi izvajate različne manevre. A naj vas ne bo strah! Takšni modeli čevljev so še vedno dovolj varni. Za bolj izkušene deskarje in deskarke priporočamo trše snowboard čevlje, ki so izdelani iz trše zunanje plastike in notranjega čevlja, in na ta način zagotavljajo maksimalno kontrolo tudi pri največjih hitrostih.

Ženski snowboard čevlji K2 Contour
Ženski snowboard čevlji K2 Contour – Extreme Vital

Ne glede na to, ali ste začetnik ali pa že pravi profesionalec, so vam v ponudbi na voljo snowboard čevlji, ki vas bodo zaradi svojega dizajna privlačili že na prvi pogled, hkrati pa so izdelani iz kvalitetnih materialov, ki nudijo večjo trpežnost in odpornost. Izbirate lahko med najnovejšimi modeli, izdelanimi po zadnjih modnih smernicah, ali pa se odločite za cenovno ugoden nakup modelov iz preteklih sezon.

Preverite tudi naš vodič, kako izbrati prave snowboard čevlje.

3. Snowboard oblačila za vse vrste okusov

Deskanje na snegu zahteva ustrezna oblačila, ki vas bodo varovala pred mrazom in zunanjimi vplivi okolja, zato je pomembno, da so vodoodporna in tudi dovolj topla. Tako za pripadnike močnejšega spola kot tudi za ženske in otroke se v spletni trgovini Extreme Vital nahajajo kakovostna oblačila, kot so aktivno perilo, puloverji, bunde, hlače, jakne, rokavice in kape.

Snowboard oblačila Burton
Snowboard oblačila Burton (jakna, pulover, hlače, kapa, rokavice) – Extreme Vital

Različne barvne kombinacije, modeli in materiali so dober razlog, da pobrskate po ponudbi. Na voljo so vam različne blagovne znamke oblačil po zadnjih modnih smernicah, izbirate pa lahko tudi med številnimi modeli iz preteklih sezon. Ne pozabite na izbiro kakovostnih rokavic, ki jim mnogi ne posvečajo dovolj pozornosti. Le-te naj bodo tople in odporne na vlago, nekatere od njih pa imajo tudi notranjo ojačitev, ki varuje vaša zapestja pri padcih.

4. Snowboard očala, čelade in druga zaščitna oprema

Za maksimalno varnost na snegu je potrebno poskrbeti z ustrezno zaščitno opremo, med katero so snowboard čelade in očala na prvem mestu. V pestri spletni ponudbi izbrane trgovine so vam na voljo ženski, moški in otroški modeli kakovostnih očal s klasičnim videzom in pridihom modernega. Različne blagovne znamke očal nudijo zaščito pred vetrom in UV žarki, preprečujejo rosenje in zagotavljajo najboljšo vidljivost v vseh vremenskih razmerah.

Snowboard zaščitna oprema
Snowboard zaščitna oprema Poc – čelada, očala, ščitnik za hrbet – Extreme Vital

Vse pogosteje pa se deskarji na snegu odločajo tudi za dodatno zaščito, zato ni nič presenetljivega, da vse večkrat uporabljajo tudi ščitnike za hrbet. Pestra ponudba različnih modelov in blagovnih znamk ščitnikov je garancija, da boste našli takšnega, ki se vam bo najbolj prilegal in vam nudil najvišjo stopnjo zaščite.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.