Snowboard za otroka: kako izbrati pravega?

388
Snowboard za otroka

Deskanje na snegu je vedno bolj priljubljena aktivnost na zasneženih strminah, zato ni nič presenetljivega, da se zanjo odloča vse več otrok. Za nepozabno izkušnjo na snegu pa je otroku potrebno izbrati primeren snowboard – ali veste, kako izbrati pravega?

Snowboard je nepogrešljiv del opreme za deskanje na snegu. Na njegovo pravilno izbiro vpliva veliko dejavnikov, ki so še toliko bolj pomembni, ko nakupujete snowboard za otroka.

Velikost snowboarda glede na telesno težo in višino otroka

Telesna višina in teža sta pomembna dejavnika pri izbiri ustrezne velikosti snowboarda za otroke. Najbolj osnovno pravilo pri določanju ustrezne velikosti je, da mora snowboard segati nekje med otrokovimi prsmi in brado.

Otroški snowboard K2 Vandal WIDE (2023)
Otroški snowboard K2 Vandal WIDE – Extreme Vital

Kadar o tem niste popolnoma prepričani, poleg tega lahko upoštevate tudi sposobnosti in spretnosti otroka ali enostavno izberete manjšo velikost. Še bolje pa je, da v ta namen uporabite tabelo velikosti otroških snowboardov, v kateri boste našli ustrezno dolžino deske.

Kako izbrati pravo dolžino otroškega snowboarda?

Tabele velikosti snowboardov so zelo enostaven način za določanje ustrezne velikosti snowboarda. Njihova uporaba je tako preprosta, da jih lahko uporabi vsakdo, ki se prvič podaja v nakup snowboarda za otroka. Vse, kar morate storiti, je:

  • natančno izmerite otrokovo telesno višino;
  • na levi strani spodnje tabele poiščite telesno višino otroka;
  • telesno višino povežite z ustrezno dolžino snowboarda, ki je na desni strani tabele.
Starost (leta) Telesna višina (cm) Telesna teža (kg) Dolžina deske (cm)
3 94 14 < 80
4 102 16 80-90
5 109 18 85-95
6 114 21 90-100
7 119 23 95-105
8 127 26 100-109
9 135 29 105-119
10 140 32 110-125
11 145 36 115-129
12 149 41 125-135
13 156 46 130-145
14 164 51 140-149

Kaj storiti, če je telesna višina otroka med dvema vrednostima?

V primeru, da je telesna višina otroka med dvema navedenima višinama, v tabeli poiščite njegovo telesno težo. V primeru, da je otrok lažji od povprečja glede na svojo višino, izberite krajši snowboard. Če pa je otrok težji od povprečja glede na svojo telesno višino, izberite večjega.

Otroški snowboard Ride Lowride (2023)
Otroški snowboard Ride Lowride – Extreme Vital

Za izbiro krajšega ali daljšega snowboarda obstaja še nekaj razlogov, ki jih je dobro poznati.

Razlogi za izbiro krajše velikosti otroškega snowboarda, ki je bližje prsnemu košu:

  • Otrok je začetnik ali previden deskar.
  • Telesna teža otroka je manjša od povprečja glede na njegovo telesno višino.
  • Otrok rad dela kratke in hitre zavoje ter le redko deska hitro.

Razlogi za izbiro daljšega otroškega snowboarda, ki je bližje nosu:

  • Otrok deska hitro in agresivno.
  • Otrok je težji od povprečja glede na svojo višino.

Morda vas mika nakup snowboarda, ki otroku dopušča še nekaj prostora za rast. Vendar bodite pri tem pozorni, saj lahko snowboard, ki je izven njegove priporočene velikosti, oteži napredovanje in pokvari precejšen delež zabave na snegu.

Ponudba otroških snowboardov v Extreme Vital

Širok izbor snowboardov za otroke boste našli tudi v ponudbi Extreme Vital, kjer so vam na voljo snowboardi najbolj priznanih blagovnih znamk, kot so Burton, K2, Drake in Ride. Vsi snowboardi se lahko pohvalijo z naprednimi tehnologijami, ki otrokom omogočajo še boljšo vodljivost deske in hitrejši napredek.

Otroški snowboard Burton Kid Grom (2023)
Otroški snowboard Burton Kid Grom – Extreme Vital

Prepričani smo, da bodo različne barvne kombinacije in zanimivi motivi snowboardov navdušili malega nadobudnega deskarja, medtem ko bodo tehnične lastnosti zagotovo prepričale njihove starše. Ti pa lahko z izbiro seta snowboard deske in vezi še dodatno prihranijo.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.