7 razlogov za nakup otroškega poganjalca

64
Nakup otroškega poganjalca

Se spomnite svojih prvih bušk in modric, ko ste se učili voziti kolo? K sreči je danes ta naloga našim otrokom močno olajšana na različne načine. Če smo se nekoč učili voziti kolo s pomožnimi kolesci ali triciklom, pa je danes ena bolj priljubljenih opcij zagotovo poganjalec.

Gre za iznajdbo, ki našim malčkom še kako poenostavi učenje vožnje s kolesom. V resnici se tega naučijo, ne da bi vedeli in brez pretirane nevarnosti, da bi v tem času velikokrat padli in se potolkli. Tudi tistega strahu pred neizbežnim padcem tako ne spoznajo.

In zakaj je nakup poganjalca zares dobra odločitev? V nadaljevanju boste spoznali kar sedem najočitnejših razlogov.

1. Zabavno in samodejno učenje

Poganjalec bo poskrbel, da se bo vaš otrok zabaval in hkrati naučil voziti kolo. Že res, da nima pedal in ta pridejo na vrsto kasneje s pravim kolesom, a bo prehod izrazito bolj enostaven. Prav tako se bo otrok raje zadrževal zunaj na svežem zraku in se gibal.

2. Varnost

Omenili smo že buške in modrice zaradi padca s kolesa, kar bo pri poganjalcu zmanjšano na minimum. Obenem pa so tovrstni pomočniki za učenje vožnje s kolesom izdelani tudi tako, da niso prehitri. Otrok se bo moral kar potruditi, da ga bo spravil v tek, kar pomeni, da obstaja manj možnosti za nezgodo zaradi hitrosti.

3. Razvoj motoričnih sposobnosti

Za vožnjo s kolesom je ključno ravnotežje in koordinacija v prostoru. Otrok bo to pridobil med zabavno vožnjo s poganjalcem in zaradi tega precej lažje prešel na svoje prvo pravo kolo. Motorika je tudi sicer nujna v vsakdanjem življenju in pri igri, zato ste lahko prepričani, da bo otrokov razvoj precej hitreje napredoval.

4. Velik prihranek

Klasično učenje vožnje s kolesom se prične z majhnim triciklom, s katerega se presedla na večjega, ko je otrok za prvega prevelik. Nato sledi nakup kolesa s pomožnimi kolesci, ki pa ga otrok hitro preraste in potrebuje novo kolo. Z izbiro ustreznega poganjalca boste preskočili kar nekaj nakupov in otroku kupili šele kolo, ki bo večje od 12 col.

5. Enostaven transport

Ko se odpravite na sprehod ali kam z avtomobilom, boste poganjalca z lahkoto pospravili v prtljažnik. Brez zatikanja pedal, umazanije zaradi verige in drugih nevšečnosti.

Otroški poganjalec Cruzee
Po višini nastavljiv otroški poganjalec Cruzee – Extreme Vital

Med sprehodom se zlahka zgodi, da se otroku ne da več in takrat morate sami poskrbeti za njegovo kolo. Poganjalec je lahek in ga boste enostavno vzeli v roke ter šli naprej.

6. Poganjalec kot igrača

Otroka ne bo treba siliti k vožnji, če bo imel na voljo poganjalca. Zanj to namreč ne bo oblika transporta, pač pa zelo zabavna igrača, od katere se ne bo želel ločiti. Še posebej všeč mu bo zaradi dejstva, da pri tej igri ne bo potreboval nadzora staršev, saj ga bo obvladal kar sam.

7. Krepitev mišic

Poganjalec ne podpira lenobe in od otroka zahteva, da se ves čas trudi. Odrivanje z nogami, lovljenje ravnotežja in držanje krmila poskrbijo, da se v njegovem telesu krepijo prav vse mišice. Noge postajajo močnejše, tu so še hrbtne in vratne mišice ter ramena. Močnejši kot bo postajal, več samozavesti bo v njem. Tako bo kos tudi nekaterim drugim nalogam, katerim morda še ne bi bil.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.