Smučarska oblačila za sezono 2020/2021

369
Smučarska oblačila 2020/2021

Nezadržno se bliža zima in z njo sneg ter vse zimske radosti, na katere vsi skupaj že komaj čakamo. A zima je lepa zgolj v primeru, da jo opazujemo skozi okno ogretega stanovanja ali pa ustrezno in primerno oblečeni za zimske temperature.

Morda je vaša omara z zimskimi oblačili nekoliko podhranjena, morda pa bi želeli zgolj prevetriti njeno vsebino in kupiti kakšen nov kos za prijetno zimsko smuko. Ker gredo tudi smučarska oblačila v korak s časom in modo, je dobrodošla informacija, da kvalitetna in modna smučarska oblačila najdete na koala.si.

Oblačenje v slojih

Čeprav se materiali spreminjajo in tehnologija napreduje, pa se še vedno priporoča oblačenje v slojih. Nekateri temu pravijo kar »čebulno oblačenje«. To pomeni, da se pred smučanjem zelo premišljeno oblečemo. Zimsko spodnje perilo naj bo namenjeno zimi, saj je izdelano nekoliko drugače kot poletno.

Smučarska oblačila Atomic: hlače, jopa in jakna
Smučarska oblačila Atomic: hlače, jopa in jakna – Koala.si

Spodnje perilo je tako imenovani osnovni spodnji sloj in tako tudi osnova, na kateri gradimo, da nas pri smučanju ne bi zeblo. Načeloma tovrstno oblačenje delimo na tri sloje. Na spodnji sloj, ki smo ga že omenili, srednji ali izolacijski sloj (puli, flis) in na zunanji ali zaščitni sloj (bunda, vetrovka, hlače).

Kaj pa, ko ni pretirano mraz?

Seveda pa med smučanjem nimamo vedno enakih vremenskih pogojev. Če smo kak dan morda smučali pri -10 °C, pa se kaj lahko pripeti tudi kakšen izjemno sončen dan s temperaturami okrog in preko 15 °C.

Takrat se seveda oblečemo nekoliko drugače. V ta namen se navadno uporabijo smučarska oblačila brez dodatne toplotne izolacije, saj bi nam bilo v nasprotnem primeru prevroče. Vsekakor pa so takrat dobrodošle kvalitetne vetrovke, ki nas ščitijo pred zunanjimi dejavniki med smuko. Celotno zbirko smučarskih oblačil najdete na koala.si.

Pomen izbire prave velikosti

Ko govorimo o izbiri smučarskih oblačil prave velikosti, moramo pomisliti na več dejavnikov. Ko kupujemo smučarska oblačila, jih ne smemo preizkušati sredi poletja, saj takrat ne bomo imeli na sebi enakih oblačili kot v zimskem času. Morda bo smučarska jakna kot ulita za nas, če bomo imeli pod njo zgolj majico. Kaj pa pozimi, ko bomo poleg spodnje majice nosili še puli ali debelejšo jopico? Enako velja za vse kose smučarskih oblačil in tudi obutve.

Smučarska oblačila Picture
Smučarska oblačila Picture: hlače, jopa in jakna – Koala.si

Pri smučanju gre za precej razgibano aktivnost, zato se je potrebno zavedati, da boste potrebovali tudi nekaj prostora za bolj udobno počutje. Ker pri smučanju prihaja do neprenehnega gibanja in so gibi včasih povsem nepričakovani, je še toliko bolj pomembno, da vas smučarska oblačila pri tem ne ovirajo.

Ali ste vedeli, da lahko napačna velikost vaših smučarskih oblačil privede do vlažnega telesa, kar hkrati pomeni, da vas bo zeblo in se boste posledično tudi prej prehladili? Upoštevajte pravilen način oblačenja, ki omogoča, da telo lahko diha, ne smejo pa oblačila zadrževati potu na goli koži, ampak ga morajo vsrkati in po možnosti posredovati navzven.

Prav tako pa si boste želeli, da bi bila vaša smučarska oblačila v trendu s časom in v vizualnem sožitju z vašo preostalo opremo. V ta namen se odpravite v trgovino s smučarskimi oblačili, kjer vam lahko ponudijo prav vse, kar potrebujete za prijetno in varno smuko.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.