Kam na smučanje v Švico?

1391
Smučanje v Švici

Švica velja za pravi smučarski raj, saj njena izjemna lokacija v Alpah zagotavlja nepozabne užitke na snegu v številnih smučarskih središčih. Ti nudijo svojim obiskovalcem različne atraktivne pustolovščine na snegu, zaradi česar je odločitev, kam konkretno se odpraviti, pogosto težka.

Preden se odpravite na smučarske počitnice v Švico, je zato dobro vedeti, kaj od njih pričakujete. V pomoč naj vam bo nekaj spodnjih najbolj priljubljenih destinacij.

1. Zermatt

Zermatt se nahaja v najbolj jugozahodnem delu Švice, ob vznožju najvišje gore v Švici, Matterhorna. Smučanje v tem smučarskem središču je prava zimska pravljica. Celotna regija ima zelo stroge gradbene predpise, zaradi česar regija ohranja tradicionalen slog.

Zermatt je tudi živahno mesto in slovi po svojih zabavah, zaradi raznolikih pobočij pa je odlična izbira za vse smučarje z različnimi stopnjami smučarskega znanja.

2. Verbier

Eno od glavnih smučarskih središč v francosko govorečem delu Švice je Verbier. Gre za izjemno priljubljeno destinacijo. V njem boste našli tako angleško govoreče pube kot tudi francosko govoreče kavarne, številna prizorišča pa poskrbijo za prijeten in zabaven smučarski dopust.

Verbier slovi po svojih zahtevnih smučarskih pobočij, zaradi česar pogosto gosti smučarje svetovnega razreda in je zato odličen kraj za vse izkušene smučarje. S kompleksnim žičniškim sistemom je povezan tudi z drugimi kraji, kot sta Veysonnaz in La Tzoumaz.

3. Arosa

Če iščete nekoliko bolj osamljeno lokacijo, se odpravite v relativno novo smučarsko središče Arosa, ki se nahaja v vzhodnem delu Švice. Arosa je idealna lokacija za vse ljubitelje narave. Čeprav je malce bolj oddaljena, pa s svojimi sodobnimi objekti najpogosteje privlači mlajše skupine smučarjev.

Arosa se ponaša z nekaterimi najbolj dramatičnimi smučišči na svetu in je odlična lokacija za vse povprečne pa tudi izkušenejše smučarje.

4. Davos

Veliko smučarsko središče Davos je polno odličnih barov, hotelov in restavracij ter ponuja smučarska pobočja za smučarje začetnike, povprečne smučarje in tudi izkušene smučarje.

To smučarsko središče je odlična destinacija, če iščete zabavno vzdušje in lokacijo, kjer lahko počnete marsikaj. Poleg tega ponuja številne nastanitvene kapacitete, ki so dostopne različno globokim denarnicam.

5. St. Moritz

Eno od glavnih in mondenih smučarskih središč je St. Moritz, kjer se preliva kombinacija starodavnih zgradb in novejših objektov ter hotelov. Smučarska pobočja so v tej smučarski destinaciji izjemno pestra.

Na voljo so zelo težke smučarske proge z nadmorsko višino 3.400 metrov, pustolovske in turne poti kot tudi števila pobočja za začetnike. Celotno letovišče ponuja raziskovanje zanimivih krajev in majhnih vasic v njegovi bližini.

6. Engelberg

Po legendi naj bi ime Engelberg pomenil Gora angelov in mnogi verjamejo v božanskost njegovih pobočij, zato se vsako leto vračajo v to smučarsko središče. Mnogi se še vedno premalo zavedajo, da je to smučišče, ki ponuja smučanje izven urejenih prog in se nahaja na odlični lokaciji, zgolj uro in pol vožnje od Züricha.

Ob obisku Engeleberga lahko pričakujete slikovite gorske pokrajine, impresivne vrhove in čudovita jezera.

7. Villars

Villars je odlično smučarsko središče za začetnike, saj ponuja številne položne proge, zobato železnico in prijetno vzdušje. Če se želite naučiti smučanja, boste tu našli mnoge možnosti, saj so vam na voljo različne smučarske šole, ki so znane po svojih učinkovitih in zabavnih urah.

Z obiskom smučarskega središča Villars boste uživali v nepozabnih razgledih in raziskovanju mesta s prijetnimi trgovinami in kavarnami.

8. Murren

Majhna vasica Murren je letovišče brez avtomobila in je odličen kraj za pobeg od vsega. Lahko se odločite za bivanje v eni od zasneženih brunaric ali pa v enem od viktorijanskih hotelov s pogledom na bližnje vrhove.

Smučarsko središče Murren ima izjemna smučarska pobočja, ki so namenjena smučarjem z različnim smučarskim znanjem.

9. Laax

Laax je smučarsko središče, ki je namenjeno predvsem mladim in deskarjem na snegu. S svojo izjemno opremljenostjo je eden od največjih deskarskih parkov, zato se uporablja tudi za olimpijske treninge deskanja na snegu.

Snežne razmere so zaradi svoje sončne orientiranosti lahko zelo spremenljive, zato se izogibajte obisku v pozni sezoni.

10. Val D´Annivers

Če pri smučarskih izzivih iščete dodano vrednost, je Val D´Annivers neprekosljiv. Večino hotelov in smučišč tukaj namreč zastopa kar četrtina vseh letovišč v Švici, zato lahko v tej regiji preživite dalj časa. Tvorita ga dve smučarski območji, Grimenzt-Zinal in Luc-Chandolin, ki slovita po številnih izvrstnih pobočjih in progah, tradicionalni vasici pa sta vsekakor vredni raziskovanja.

Ali si želite pravo smučarsko pustolovščino v živahnih smučarskih središčih ali bi raje obiskali bolj osamljeno in mirno pobočje? Ne glede na to boste v Švici zagotovo našli nekaj zase!

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.