5 nasvetov za izbiro moške denarnice

79
Moška denarnica

Pomen moške denarnice zlahka enačimo s pomenom ženske torbice. Ta uporaben modni dodatek omogoča varno shranjevanje bankovcev, kovancev, osebnih dokumentov ter kreditnih in drugih kartic. Marsikateri moški želi s svojo denarnico pokazati tudi občutek za modo in stil. Poleg pregledne notranje razporeditve jim je zato med drugim pomembna še oblika in nekateri detajli.

Na voljo so moške denarnice v različnih velikostih. Večji modeli ponujajo več prostora – za fotografije, vizitke, kartice in članske izkaznice. A velikost še zdaleč ni edini dejavnik pri izbiri, zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov, kako izbrati ustrezno moško denarnico.

1. Izognite se nakupu prevelike denarnice

Denarnica je edini pripomoček za prenašanje tako pomembnih stvari, kot so denar, osebna kartica in bančne kartice, zato mora biti ustrezno prostorna, da vanjo lahko spravite različne dokumente.

Moška denarnica Oakley B1B Bifold
Moška denarnica Oakley B1B Bifold – Extreme Vital

Če s seboj nosite veliko kartic, je denarnica z več režami boljša izbira. Kljub temu pa se izogibajte nakupu prevelike denarnice. Ne boste je mogli nositi v žepu, obenem pa prevelika denarnica lahko precej okrni vašo osebnost.

2. Izberite pravi material

Denarnica je nekaj, česar ne menjate vsak dan. Dobra izbira so denarnice iz usnja. So vzdržljive in obenem elegantne, zavedati pa se morate, da niso vse enako kakovostne. Preden se odločite za nakup, preverite kakovost usnja.

Moška denarnica Rip Curl Texas RFID All Day
Moška denarnica Rip Curl Texas RFID All Day – Extreme Vital

Osredotočite se še na gladkost. Hrapava in trda površina lahko povzroča nelagodje. Sicer pa lahko izbirate še med drugimi materiali, iz katerih so izdelane moške denarnice. To so na primer sintetika, poliester in bombaž.

3. Pozornost namenite barvi

Moške denarnice so najrazličnejših stilov in barv. Vzemite si dovolj časa, da izberete sebi primerno. Standardne barve, kot so črna, rjava in siva, se podajo k vsaki barvi obleke. Osnovne barve denarnice so lahko odlična izbira tudi za darilo, še posebej če ste prepričani o okusu obdarjenca.

Moška denarnica Rip Curl Fabric Magic
Moška denarnica Rip Curl Fabric Magic – Extreme Vital

Če pa imate nekoliko bolj nenavaden ali poseben stil, so na voljo še drugi barvni odtenki. Primerna izbira so lahko tudi moške denarnice v svetlih barvah s prefinjenimi vzorci.

4. Preverite število predalčkov

Ker praviloma v denarnici prenašate kar nekaj stvari, je dobro, da ima več rež oz. predalčkov. To vam omogoča, da lahko bistveno lažje organizirate kartice in podobno, kar vam olajša njihovo iskanje.

Moške denarnice Dakine Vert Rail
Moške denarnice Dakine Vert Rail – Extreme Vital

Več predalčkov v denarnici pomeni tudi večjo zaščito pred poškodbami, torej pred praskami in obrabo. Če želite, da bodo vaše stvari res povsem na varnem, izberite denarnico z zadrgo.

5. Osredotočite se na kakovost

Denarnica je pripomoček za shranjevanje pomembnih zadev, zato naj bo čim bolj kakovostna. Najboljše denarnice imajo dolgo življenjsko dobo. Naložba v dobro denarnico se vam splača tudi zaradi drugih razlogov.

Moška denarnica Osprey Arcane Zip
Moška denarnica Osprey Arcane Zip – Extreme Vital

Če želite, da z vami ostane čim dlje, izberite denarnico iz kakovostnega usnja ali poliestra. Z izbiro primerne denarnice boste izrazili svojo osebnost, občutek za modo in stil.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.