Zakaj kupiti hula hoop obroč?

318
Vadba s hula hoop obročem

Če menite, da je hula hoop obroč igrača vašega otroštva, se motite. Razmislite še enkrat. Ta zelo preprost pripomoček na eni strani močno popestri vsakodnevno vadbeno rutino, na drugi strani pa vam zagotavlja fantastično vadbo z nizkointenzivnim učinkom.

Hula hoop obroče so za zabavo in izboljšanje splošne kondicije uporabljali že stari Grki in Egipčani. Pravi razcvet pa so tovrstni obroči doživeli v 50-ih letih prejšnjega stoletja, ko so jih okoli svojih bokov vrtele številne gospodinje.

Priljubljenost hula hoop obročev pa je v zadnjem času zopet začela naraščati, saj so jih prepoznali kot odličen način vadbe, ki poveča srčni utrip, hkrati pa okrepi mišice jedra in še veliko več. To velja še posebej zato, ker lahko danes najdete obtežene hula hoop obroče, ki so prilagojeni odraslim in niso zgolj klic po nostalgiji iz otroštva.

Če se na tem mestu sprašujete, zakaj bi kupovali hula hoop obroč sedaj, ko ste že v letih, je tu nekaj razlogov, ki vas bodo zagotovo prepričali.

1. Učinkovito izgorevanje kalorij

Študije kažejo na to, da lahko s hula hoop obročem vsako minuto porabite od 3 do 7 kalorij, odvisno od vašega organizma in obroča, ki ga uporabljate. Poraba kalorij s hula hoopom je tako povsem primerljiva z nizkointenzivnimi vajami, kot je na primer hoja.

Hula hoop vadba za starejše
Vadba s hula hoop obročem je primerna tudi za starejše.

Vadba s hula hoopom se z vidika frekvence srčnega utripa lahko prav tako dobro zoperstavi raznim boot kampom ali kardio kickboxu. Ker v 30 minutah porabite približno 210 kalorij, je hula hoop tudi odličen način za zmanjšanje telesne maščobe v trebuhu in uravnavanje telesne teže.

2. Krepitev mišic jedra in spodnjega dela telesa

Hula hoop obroč od vas zahteva učinkovito gibanje v bokih in pasu, saj je to edini način, da preprečite njegov padec na tla. Na takšen način boste s hula hoopom krepili mišice trebuha in poševne mišice, ki predstavljajo vaše jedro in stabilizatorje trupa.

Toda vaše jedro ni edina mišična skupina, ki ji vadba s hula hoopom koristi. Tovrstni gibi aktivirajo tudi mišice v nogah in zadnjici. Te boste dodatno okrepili, če boste pri vadbi uporabljali obtežen hula hoop in razne različice vaj s počepi.

3. Lepa in zdravju prijazna telesna drža

Če se trudite izboljšati svojo telesno držo, vam je pri tem hula hoop obroč lahko v veliko pomoč. To pride toliko bolj do izraza, če ves dan sedite. Pri vadbi s hula hoopom je potrebno vklopiti v gibanje celotno telo, ki mora delovati usklajeno, s tem pa boste zaposlili tudi mišice zgornjega dela hrbta, jedra, zadnjice in nog. To posledično vodi v lepšo telesno držo, za katero vam bo vaše telo izjemno hvaležno.

4. Krepitev srčno-žilnega sistema

Primerna količina kardio vadbe je ključnega pomena za zdrav način življenja. Hula hoop obroč je odličen pripomoček, s katerim boste na zabaven način zadostili priporočeni količini tedenske zmerne telesne dejavnosti. Kardio vadba pomaga pri zmanjševanju telesne maščobe, z njo pa boste krepili tudi srce in pljuča ter poskrbeli za učinkovit prenos kisika po telesu.

Vsi ti dejavniki so ključnega pomena pri izboljšanju vašega splošnega zdravja in delovanja telesa. Dokazano je, da aerobne vaje, med katerimi je tudi vadba s hula hoop obročem, izboljšujejo raven holesterola in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja.

Za dolgoročne učinke vadbe je ključnega pomena, da ste pri tem vztrajni. In kaj je boljšega kot to, da boste s hula hoopom na zabaven način poskrbeli za svoje telo? Za nameček je hula hoop obroč poceni rekvizit, zato boste z njegovim nakupom le ogromno pridobili. Naročite ga lahko kar v spletni prodajalni, seveda pa lahko obiščete tudi fizično trgovino, kjer obroč pred nakupom tudi preizkusite.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.