Zakaj se športniki odločajo za arašidovo maslo?

716
Arašidovo maslo

Ste vedeli, da je arašidovo maslo eno od najboljših živil za športnike? Nanj pogosto pozabljajo, ker je na trgu prisotna velika množica drugih izdelkov, na primer proteinski praški, napitki za povečanje mase, proteinske ploščice in podobno. Tovrstni izdelki so lahko veliko dražji, obenem pa ni nujno, da so tako učinkoviti, kot je namaz iz arašidov.

Arašidovo maslo ni samo izjemno zdravo, temveč je tudi nadvse okusno, hranljivo ter cenovno ugodno. Vsekakor drži trditev, da je ta vrsta masla polna kalorij, a kljub temu še vedno zelo koristi načinu prehranjevanja vsakega športnika.

Arašidovo maslo je zelo nasitno živilo

Namaz iz arašidovStrokovnjaki menijo, da je najbolje uživati nasitna živila, med katera sodi tudi arašidovo maslo. Sicer pa so nasitna vsa živila, ki vključujejo veliko beljakovin ter vlaknin. Ko uživate takšno hrano, ste zagotovo dlje časa siti in posledično je veliko manjša verjetnost, da se boste zredili.

Priporočamo, da maslo iz arašidov užijete skupaj s polnozrnato štručko, kar bo za vas predstavljajo ne samo zdrav in učinkovit obrok, temveč še slasten po vrhu. Tak obrok je prijazen do srca, ker maslo vsebuje nenasičene maščobne kisline, ki odlično varujejo srce.

Z arašidovim maslom lahko privarčujete

Če sodite v skupino tistih športnikov, ki na dan potrebujejo vsaj 3000 kalorij, bi nam zagotovo povedali, da za raznovrstno hrano porabite kar nekaj denarja. Še posebej to velja za osebe, ki rade posegajo po izdelkih, kot so proteinske ploščice, ki niso ravno poceni. Namesto tega si lahko raje kupite arašidovo maslo, ki vas bo primerno nasitilo, obenem pa zanj ne boste zapravili veliko denarja.

Na kruh namažete približno 2 žlici arašidovega masa, kar je približno 7 gramov beljakovin. Če ob tem želite še bolj povečati samo proteinsko vrednost masla, vam priporočamo, da poleg polnozrnatega kruha zaužijete še skodelico nemastnega mleka. To vam bo prineslo kar 28 gramov beljakovin.

Maslo iz arašidov je odličen vir mineralov in vitaminov

Ste vedeli, da se v arašidovem maslu nahajajo številni minerali in vitamini ter druge pomembne snovi za vaše telo? Prav vse hranilne snovi, ki jih vsebuje, so povezane z manjšim tveganjem za nastanek bolezni srca.

V maslu se nahaja tudi manjša količina cinka, ki velja za izjemno pomemben element za vzdrževanje učinkovitega imunskega sistema. Vsebuje še vlaknine, ki poskrbijo, da se vaš želodec primerno napolni in da ste dovolj časa siti. Hkrati vlaknine poskrbijo za odlično prebavo.

Vsa navedena dejstva so izjemno pomembna za vse ljudi, še posebej za športnike. Tisti, ki poznajo vse učinkovine masla iz arašidov, zagotovo vsakodnevno oziroma zelo pogosto posegajo po njem. Vsi tisti, ki smo vas s koristnimi dejstvi presenetili, pa si boste arašidovo maslo verjetno prav kmalu kupili.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.