Kako prosti čas aktivno preživeti v dvoje?

109
Skvoš

Športne aktivnosti koristijo našemu zdravju in počutju, saj se med ukvarjanjem s športom v telesu dogaja marsikaj dobrega. Krepimo mišice, stabilnost, izboljša se drža telesa, izboljša ali vzdržuje se telesna pripravljenost, kar pomeni, da smo poskrbeli tudi za srce.

Šport blagodejno vpliva tudi na splošno in psihično počutje. Pomaga nam odganjati stres, v primeru, da se ga lotimo v dvoje, pa je lahko zelo zabavno in morda nekoliko tekmovalno naravnano. Še posebej dobrodošlo je, kadar dva partnerja gojita ljubezen do gibanja in na ta način preživita aktiven čas v dvoje. In kaj vse lahko počneta?

Tenis

Tenis je eden tistih športov, ki je med rekreativci zelo priljubljen. Ni potrebne kaj dosti opreme, zgolj majica, kratke hlače, športni copati in teniški lopar. Seveda se je treba na začetku poučiti o osnovah te igre, a jo boste kaj kmalu obvladali dovolj, da se bosta s partnerjem lepo ujela na igrišču.

Tenis
Tenis je odličen šport za pridobivanje kondicije in oblikovanje telesa.

Tenis lahko igramo skozi celo leto. Od pomladi naprej je na voljo kopica zunanjih teniških igrišč s peščeno in asfaltno podlago. V zimskem času, ko se temperature zunaj spustijo, pa lahko tenis igrate v dvorani. Cena v dvorani je nekoliko višja, zato se splača imeti letno oz. člansko izkaznico, ki navadno po ceni odtehta že 10 običajnih obiskov.

Badminton

Če je morda tenis za vaju nekoliko prezahteven, se vedno lahko lotita badmintona. Tudi tu gre za šport z loparjem, ki se od teniškega precej razlikuje, namesto žogice pa udarjamo operjeno žogico iz plutovine. Badminton nam je večini že precej znan.

Badminton
Nad badmintonom je še posebej navdušen nežnejši spol.

Igramo ga od otroštva dalje, ko si žogico podajamo kar na dvorišču ali na travniku med piknikom. Izredno priljubljen je tudi poleti na morju. Badminton v dvorani pa se igra na igrišču s črtami, ki označujejo igralno površino, in z visoko mrežo, preko katere udarjamo perjanico.

Košarka 1 na 1

Ko je dolgčas dvema prijateljema in bi rada naredila nekaj dobrega za svoje telo in duha, se lahko podata na bližnje košarkarsko igrišče, kjer odigrata 1 na 1. Pravila se razlikujejo glede na družbo, v kateri se igra, sicer pa so zelo preprosta. Najprej je na vrsti nekaj ogrevalnih metov na koš, nakar se sporazumeta, kdo bo imel prvi napad.

Košarka
Ulična košarka v dvoje je lahko izjemno zabavna, preizkusite jo!

Najlažje je to storiti tako, da mečeta za 3 točke. Tisti, ki prvi zadane, prvi krene v napad. Napadalec mora vedno začeti izven tako imenovane rakete. Dogovorita se, da bosta igrala do nekega seštevka ali dokler se jima bo pač dalo.

Frizbi

Pri nas je frizbi morda nekoliko v ozadju vseh športnih aktivnosti. Metanje frizbija poznamo s plaže in denimo iz kakšnega mestnega parka. V resnici pa gre za šport, s katerim se nekateri po svetu resno ukvarjajo. Tudi k nam je prišel v svetu priljubljeni disk golf.

Frizbi
Ne skrbite, če vam metanje frizbija ne gre, hitro boste dobili občutek.

Gre za igro, ki je do neke mere podobna golfu in poteka v naravi med različnimi naravnimi ovirami, kot so drevesa in podobno. Cilj igre je frizbi vreči v poseben koš, ki se nahaja na igrišču. Takšnih igrišč oziroma prog imamo v Sloveniji trenutno 7. Prijetno in aktivno preživljanje časa v naravi na svežem zraku in dobri družbi je zagotovljeno.

Veslanje

Za aktivno preživljanje časa v dvoje je zelo primerno tudi veslanje. Kajak si je precej enostavno izposoditi celo v centru Ljubljane, kjer reka Ljubljanica omogoča kar nekaj kilometrov veslanja ob ogledu takšnih in drugačnih znamenitosti.

Veslanje na Soči
Če ste nekoliko bolj pustolovski, se odpravite na veslanje po Soči.

Lahko najameta vsak svoj čoln ali pa sedeta v istega. Prav tako so na voljo vse bolj popularni supi, ki so na reki še posebej atraktivni. Za veslanje je v Sloveniji več kot dovolj možnosti. Jezera, reke, celo ogled podzemnih jam. Izredno koristno tako za telo kot duha.

infotehna
Infotehna.si je športni portal, namenjen vsem, ki ne želite, da življenje steče mimo vas. Namenjen je vsem, ki se zavedate, kako pomembni elementi zdravega življenja so redno gibanje, zdrava in pestra prehrana ter pozitivno mišljenje.